Hagyományaink

Konrád Zoltán - 2010-02-12 00:10:40
Hagyományos vetőmagok (ZKI)

Konstans (Hagyományos) vetőmagokkal a régi fajták sokrétű megőrzéséért, egészségünkért, túlélésünkért. Kecskeméti Vetőmag Kutató Intézettől megvásárolható a mellékelt lista alapján. 
tovább
Konrád Zoltán - 2010-02-15 12:45:56
Régi Magyar Szabadvirágzású Kukorica fajták
Lófogú és nyolcsoros
A nagy termőképességű hibridek korában, napjainkban is vannak olyan gazdák, akik ragaszkodnak a régi magyar kukoricafajtákhoz. Ilyen Csákberényi János is, aki 1960 óta termeli magcsere nélkül a sokak által már elfelejtett fajtákat.....
Forrás: Szabad Föld Online (Pethes József, 2005. szept.23.)

tovább
Konrád Zoltán - 2010-02-16 11:18:13
Tönkölybúzából készült, gyógyító kenyér
Szeged - Dr. Kalmár Gergely, szegedi kutató által nemesített tönkölybúzából készült kenyér ásványianyag-tartalma 15-20-szorosa, vitamintartalma pedig 20-25-szöröse a hagyományos búzából készült kenyérnek.
Forrás: delmagyar.hu 2008.03.18
tovább
Konrád Zoltán - 2010-02-20 11:09:07
Mezei Gazda Népszerű Vezérkönyve (1884-es kiadás)

Hagyományos gazdálkodás nélkülözhetetlen segédeszköze
a nagyipari "betegség" előtti időkből. Növény termesztés, állat tartás és kapcsolódó témakörök: pl.ecet készítés, mész, szén és tégla
égetés, kút ásás stb.
(letölthető 2 rész PDF formátumban)
Köszönet Csákberényi János bácsinak, a Jó Isten áldja meg Őt!

tovább
Konrád Zoltán - 2010-02-21 00:13:07
Hűtőgép nélkül!? Régi módszerek, új köntösben a Befőzőautómatával.
Konzerválás, tartósító szerek és cukor nélkül.
Alkalmas: húsok, kész és félkész ételek, kompótok, lekvárok, zöldségek konzerválására, valamint gyümölcsök, bogyós növények, gyógynövények, kigőzöléses-ivólé készítésére. Lehetséges házi desztillált víz előállításra, lepárlásra, valamint hőtartó edényként, akár sajt készítéshez is.


tovább